MIG OG MINE VÆRDIER

Mit navn er Trine - født i 1975. Jeg har mere end 10 års erfaring som kommunal dagplejer og er desuden uddannet socialrådgiver. Jeg er gift med Ronni, som er softwareingeniør. Sammen har vi 4 børn: Luna fra 1998, som er flyttet hjemmefra. Albert fra 2003, som går på gymnasiet i Hobro. Bertram fra 2006 og Wilma fra 2007 som begge går på Søndre Skole. Basketball fylder meget i vores hjem - og det samme gør mine symaskiner.


Som udgangspunkt mener jeg, at et lille barn har det allerbedst hjemme hos sine forældre. Når det er sagt, så ved jeg godt, at vores samfund er indrettet sådan, at begge forældre som oftest må arbejde/studere for at få enderne til at hænge sammen. Det er her, jeg kommer ind i billedet. Jeg vil rigtig gerne tilbyde det næstbedste sted, det lille barn kan tilbringe sin hverdag, mens mor og far er på arbejde. Jeg ved godt, at det bli'r et tæt kapløb med Farmor eller Moster, men jeg vil i hvert fald kæmpe for at være ret højt på favoritlisten. Det ændrer dog ikke på det faktum, at I forældre er de bedste og vigtigste for barnet!


Jeg er fan af, at børn (ligesom os voksne) får lov at holde fridage indimellem - så, hvis far, Bedste eller en anden kær har mulighed for at holde en spontan eller planlagt fridag med barnet, så vil I altid få opbakning herfra. 


Et godt samarbejde vægtes højt - den måde kan vi sammen sikre Jeres barn den bedste start på livet væk fra hjemmets trygge rammer. Hvis barnet fx ikke har sovet så godt om natten, vil jeg gerne vide det, så jeg kan forsøge at tilpasse dagen efter barnet. Har barnet ikke spist så meget til morgen, er det ved at få tænder, faldt det måske på vej hen til mig - alle sammen små, nyttige detaljer. Samtidig er det vigtigt, at I kommer og siger til mig, hvis I undrer Jer over noget, jeg har sagt eller gjort. Gensidig respekt, dialog og ærlighed er essentielt for et godt samarbejde.

Hos Baby Steps Hobro skal det være fedt at være barn.

Jeg har et hyggeligt legeværelse til børnene og en fin, lukket have med blandt andet legehus, sandkasse, gynge og rutsjebane -  jeg har græsplæne til boldspil/leg og en flisebelagt terrasse, hvor børnene kan drøne på scootere og løbecykler. Vi besøger også gerne skoven og legepladserne i nærområdet.

Jeg mener at nærvær, omsorg, forudsigelighed og rolige rammer er fundamentet for at skabe en meningsfuld hverdag for små børn. Små børn, der er trygge og bliver mødt på deres basale behov, er børn, der har den bedste forudsætning for læring og udvikling. Hvert enkelte barn har ret til at blive mødt ligeværdigt - at blive set, hørt og forstået.

Børnene støttes i at blive selvhjulpne. Det booster børns selvværd at kunne selv, ligesom det også kan lette overgangen til livet i børnehaven. Der kæmpes med flyverdragter, jakker og sko - og jeg er altid lige ved siden af til at give opmuntrende ord og en støttende hånd. Børnene hjælper med borddækning og oprydning. De inddrages i hverdagen og hjemligheden. Her er tid og rum til både det vilde og det stille. Udeliv og kreativitet, spontanitet og fordybelse.

Sang og musik er en stor del af vores hverdag. Vi synger dagligt, da det er med til at skabe rutiner og dermed tryghed. Ydermere er det en fantastisk metode til at styrke sprog og hukommelse. Vi har blandt andet en lille 'Tak for mad' sang, der hver dag synges efter frokost. Vi synger også gerne under vores gåture - ofte sange vi finder på undervejs, om det det optager os.  

Jeg serverer en sund og alsidig kost for børnene. Specialkost som fx. babymad, glutenfri mad og lignende skal medbringes hjemmefra. Jeg vil dog i det daglige forsøge at tage hensyn til eventuelle allergier og servere sund mad, som alle børn kan tåle og må spise.

Barnet tilbydes middagslur i den medbragte, kendte barnevogn. De helt små børn under ca. 15 mdr. har måske også brug for en lille ekstra morgenlur i vognen. Det er under søvnen al den nye viden og nye indtryk bearbejdes. Under søvnen hviler kroppen og samler energi til flere udfoldelser. Hos mig puttes børnene efter behov, og de får lov at sove, indtil de selv vågner af luren. Den sidste korte periode inden børnehavestart kan barnet evt. tilbydes at sove til middag/hvile indenfor på en madras i mit legeværelse.