MIG OG MINE VÆRDIER

Mit navn er Trine - født i 1975. Jeg har mere end 10 års erfaring som kommunal dagplejer og er desuden uddannet socialrådgiver. Jeg er gift med Ronni, som er softwareingeniør. Sammen har vi 4 børn: Luna fra 1998, som er flyttet hjemmefra. Albert fra 2003, Bertram fra 2006 og Wilma fra 2007. Basketball fylder meget i vores hjem - og det samme gør mine symaskiner. 


For langt de fleste familier trænger virkeligheden udenfor barselsboblen sig på, når barnet nærmer sig sin første fødselsdag. Forældre skal retur på arbejde, studie eller lignende og der opstår et behov for at få den lille passet uden for hjemmets trygge rammer. Det er så her, jeg kommer ind i billedet. Jeg vil rigtig gerne tilbyde det næstbedste sted, det lille barn kan tilbringe sin dag, når behovet for pasning melder sig. En blid start på hverdagslivet i et hyggeligt, trygt og hjemligt miljø med en lille gruppe af jævnaldrende børn at lege med og én fast voksen at forholde sig til.

Min grundlæggende holdning er dog, at et lille barn mellem 0-3 år har det allerbedst hjemme hos Jer forældre og bør tilbringe mest mulig tid sammen med Jer. Et lille barn kan ikke få for meget 'forældretid' - og fridage til barnet er derfor meget velkomne, hvis man har mulighed for at tilbyde sit barn det. Jeg forventer at I, der ønsker at få Jeres barn passet her hos mig deler disse holdninger og værdier.

Et godt samarbejde vægtes højt - den måde kan vi sammen sikre Jeres barn den bedste start på livet væk fra hjemmefra. Hvis barnet fx ikke har sovet så godt om natten, vil jeg gerne vide det, så jeg kan forsøge at tilpasse dagen efter barnet. Har barnet ikke spist så meget til morgen, er det ved at få tænder, faldt det måske på vej hen til mig - alle sammen små, nyttige detaljer. Samtidig er det vigtigt, at I kommer og siger til mig, hvis I undrer Jer over noget, jeg har sagt eller gjort. Gensidig respekt, dialog og ærlighed er essentielt for et godt samarbejde.

Hos Baby Steps Hobro skal det være fedt at være barn.

Jeg har et hyggeligt legeværelse til børnene og en fin, lukket have med blandt andet legehus, sandkasse, gynge og rutsjebane -  jeg har græsplæne til boldspil/leg og en flisebelagt terrasse, hvor børnene kan drøne på scootere og løbecykler. Vi besøger også gerne skoven og legepladserne i nærområdet.

Jeg mener at nærvær, omsorg, forudsigelighed og rolige rammer er fundamentet for at skabe en meningsfuld hverdag for små børn. Små børn, der er trygge og bliver mødt på deres basale behov, er børn, der har den bedste forudsætning for læring og udvikling. Hvert enkelte barn har ret til at blive mødt ligeværdigt - at blive set, hørt og forstået.

Børnene støttes i at blive selvhjulpne. Det booster børns selvværd at kunne selv, ligesom det også kan lette overgangen til livet i børnehaven. Der kæmpes med flyverdragter, jakker og sko - og jeg er altid lige ved siden af til at give opmuntrende ord og en støttende hånd. Børnene hjælper med borddækning og oprydning. De inddrages i hverdagen og hjemligheden. Her er tid og rum til både det vilde og det stille. Udeliv og kreativitet, spontanitet og fordybelse.

Sang og musik er en stor del af vores hverdag. Vi synger dagligt, da det er med til at skabe rutiner og dermed tryghed. Ydermere er det en fantastisk metode til at styrke sprog og hukommelse. Vi har blandt andet en lille 'Tak for mad' sang, der hver dag synges efter frokost. Vi synger også gerne under vores gåture - ofte sange vi finder på undervejs, om det det optager os.  

Jeg serverer en sund og alsidig kost for børnene. Specialkost som fx. babymad, glutenfri mad og lignende skal medbringes hjemmefra. Jeg vil dog i det daglige forsøge at tage hensyn til eventuelle allergier og servere sund mad, som alle børn kan tåle og må spise.

Barnet tilbydes middagslur i den medbragte, kendte barnevogn. De helt små børn under ca. 15 mdr. har måske også brug for en lille ekstra morgenlur i vognen. Det er under søvnen al den nye viden og nye indtryk bearbejdes. Under søvnen hviler kroppen og samler energi til flere udfoldelser. Hos mig puttes børnene efter behov, og de får lov at sove, indtil de selv vågner af luren. Den sidste korte periode inden børnehavestart kan barnet evt. tilbydes at sove til middag/hvile indenfor på en madras i mit legeværelse.